Våra hundar

J Taggen S16801/99

1999 - † 2011

TagggenTaggen avlivades i slutet av maj 2011 vid drygt 12 års ålder. Han var då i det närmaste stendöv och hängde av den anledningen inte med i det vardagliga livet. Jag beslutade därför med brustet hjärta att han skulle få avsluta sina dagar med någorlunda värdighet i behåll.

 

 Taggen är familjens äldsta hund men också familjens pajas! Han är alltid possitiv och glad. Taggen En hund som är genomsnäll men ytterst retsam. Tyvärr vet han allt för väl vart gränsen går och håller sig därför bara "strax under". Har alltid fått följa med på mattes lydnadskurser för att visa "gott uppförande" vilket han skött på ett mycket bra sätt. Taggen vet man vart man har och man kan alltid lita på honom. Hans största last och passion är MAT!

Taggen och SimonJaktligt sett var Taggen lite trög i starten. Intresset fanns redan från början men han var rätt så trögskälld vilket gjorde att det var svårt att komma in på stånden. Det blev lite bättre efterhand och efter en par älgar fungerade han tillfredssställande. Mest för mattes egen skull startades han vid tre års ålder på jaktprov vilket resulterade i ett förstapris med 10 poäng i momentet lydnad. Vad annat kan man begära!? Detta prov blev också hans enda då han är av sådan härstamning att det inte skulle gagna någon att föra fram honom till jaktchampion.

Som ung hade han sökturer på 20 minuter men på senare år har han börjat göra en "skitrunda" för att sedan ta upp och då oftast utom hörhåll. Han har en utomordentlig förmåga att finna älg och har varit mycket bra att få älgen att stå i upptaget. Taggen håller inte efter älg några längre sträckor och är för det mesta tillbaka inom 45 minuter. Han har dock alltid varit 100% i sin återgång - en egenskap som jag uppskattar högt!

 

Resultat:

Utställning:

Gålsjöbruk 2000-06-04, Domare: Aina Lundmark
Pris: Unghundsklass
2:a.

Jaktprov:

- 2002-10-29, 1:a pris på 82,5 poäng. Domare Torsten Tällberg

Bilder

Taggen gamle vän
Det syns att han börjar bli gammal...
...här 10 år

Taggen luggar
Gamlingen kan än...
2008

Taggen
Taggen bäddar (som alltid)
2008

Taggen 080628
Taggen sommaren 2008

 

Taggen 2008
Taggen sommaren 2008

 

Taggen vilar
Taggen i egenhängdigt gjord bädd.
Hösten 2007

 

Taggen som valp
Taggen som valp
1999