Thai-kullen 2007

e. SJ(LÖ)CH Kubbemyrens Frej S52408/2000
u. SJ(LÖ)CH Disa S21987/2002

födda den 6 mars 2007.
11 valpar - 2 hanar och 9 tikar

En kull som inte alls motsvarade våra förväntningar. En flopp!

Jaktligt blev en del av dem dugliga hundar i skogen men långt ifrån alla.

Delar av Thai-kullen vid 8 veckors ålder.

Lite kort om valparnas namn:
Eftersom vi var i Thailand när valparna föddes har de fått namn som härör till den resan.
Några av valparna har fått namn efter väsen som förekommer i den thailändska mytologin. Andra har fått namn efter platser och andra upplevelser.

Lapp-Gretas Chang

Mer om Chang...
Lapp-Gretas Chang

"Chang" betyder elefant på thailändska. Ön Koh Chang heter så eftersom den har en form som påminner om ett elefanthuvud.
"Chang" är också ett gott thailändskt öl.


Lapp-Gretas Leo

 
Lapp-Gretas  Leo

"Leo" är också det ett väldigt gott thailändskt öl.


 


Lapp-Gretas Singha

 
Lapp-Gretas  Singha

"Singha" är mycket populära i norra Thailand. Dessa stiliserade lejonstatyer härstammar från Burmesisk folktro. De representerar styrka och makt och är oftast avbildade med munnen halvöppen, sittande utanför en tempelport eller förtärande ett vettskrämt offer. I förbigående kan nämnas att Thailands populäraste ölsort heter just "Singha"!


Lapp-Gretas Phraya

Mer om Phraya...
Lapp-Gretas  Phraya

Chao "Phraya" är en 850 kilometer lång flod i Thailand. Chao "Phraya" rinner söderut, genom Bangkok, och faller ut i Thailandviken med ett stort delta.


 


Lapp-Gretas Kacha

 
Lapp-Gretas  Kacha

"Kacha" har fått namnet efter hotellet på Koh Chang - Koh Chang Kacha Resort and Spa... detta är fantasilöst... jag vet. Vi kallade henne däremot för "Duracell-tiken" här hemma. Ett riktigt enerkiknippe som aldrig var still.


Lapp-Gretas Thai

Mer om Thai...
Lapp-Gretas  Thai

"Thai" är en förkortning på just Thailand.

 

 


Lapp-Gretas Karma

Mer om Karma...
Lapp-Gretas  Karma

"Karma" är ett religiöst begrepp inom buddhismen. En bokstavlig tolkning är "handling". "Karma" förklaras som lagen om orsak och verkan. Man talar om "god" eller "dålig" karma. I buddhismen förklaras karma mogna för alla levande varelser: i denna livstid, i kommande livstider och i förflutna livstider. Koppling mellan "handling" och orsak och verkan kan man se som att en handlig (orsak) inte är fullbordad eller uttömd förrän dess fullkomliga verkan har nåtts.


Lapp-Gretas Naga

Mer om Naga...
Lapp-Gretas  Naga

"Naga" är en orm som kan anta vilken form den vill. En sjuhövdad "Naga" vaktade Buddha ute i vildmarken och formade sina sju huvuden till ett paraply över Buddha´s huvud och lovade att för alltid ge sin kropp som skydd åt Buddha.


Lapp-Gretas Yakcha

Mer om Yakcha...
Lapp-Gretas  Yakcha

"Yakcha" är ett skräckinjagande och kraftfullt väsen som ofta står vakt utanför de viktigaste tempelbyggnaderna. De är beväpnade med ett imponerande svärd.

 Lapp-Gretas Kinnari

Mer om Kinnari...
Lapp-Gretas  Kinnari

"Kinnari" har en vacker kvinnas överkropp men vingar och ben från en fågel. De är gudarnas följeslagare och en animistisk företeelse från Himalaya.

 


Lapp-Gretas Leng

 
Lapp-Gretas  Leng

"Leng" har fått sitt namn efter det guesthouse vi bodde på i Hua Hin som i sin tur fått namnet efter ägarinnan.