Om oss

Peter

PeterPeter är "herren i huset". (Det är åtminstonde det han tror i alla fall, (Monas anm.)). Jobbar som driftstekniker på pappersbruket i Husum. Han är i övrigt en mångsysslare som gillar att ha fullt upp. Sitter inte still under någon längre tid. Har också för det mesta några byggprojekt på gång här hemma eller i stugan på Strängön. Han vill inte erkänna det men det "kliar" i händerna då han inte byggt något på länge. Säger att han inte tycker om att snickra vilket inte verkar stämma, om det inte gäller finsnickeri vill säga. Då stämmer det nog.

Fritiden ägnas till största delen åt intressen som jakt och fiske. Peter med tjur fälld för PallasPeter är en riktig friluftsmänniska! Har ärvt jakten efter sin far, Gunnar som också han var en inbiten jägare. Tillsammans har de tillbringat åtskilliga dagar i jaktmarkerna eller åkt runt i fjällvärden för att jaga, fiska eller bara fjällvandra. På senare år har Peter tagit med sig sönerna i stället. Det är lite som med byggandet... han bara måste ut.

Peter finner all jakt njutbar men hundjakten har alltid varit en central del. Första ungdomsåren både med stövare och finnspets.Peter med lax från Lögdeälven Numera är det bara löshundsjakt med våra jämthundar som gäller. Dock blir det även en och annan tjäder under toppfågeljakten. Ett par rävar varje år blir det också. Älgjakten utövas på olika områden, i Trehörningen, Skorped och Bäck.

I hundgården har det funnits förutom jämthundarna, östsibirisk lajka, hamiltonstövare och finsk spets. Första jämten skaffades 1990, Ringkallens Pallas, en hund som man kunde lita på i alla väder. Därefter har ett par andra hundar kommit till oss, en del för att stanna, andra har av olika skäl inte blivit kvar. I dagsläget finns fyra jämtar hos oss och de har var sin sida under våra hundar.

Peter är också engagerad i Västernorrlands Älghundklubb som aktiv jaktprovsdomare.